Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. június 26., vasárnap, János napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Jön az első Isolation Budapest a Liszt-ünnep keretében

  Elton John kedvenc előadóját, a kultikus berlini Berghaint is meghódító, sötét, intim hangulatú balladáiról ismert torontói énekesnőt és a brit The Times 2021-es favoritját is elhozza a budapesti közönségnek a Liszt-ünnep és az Akvárium Klub közös szervezésű, vadonatúj zenei minifesztiválja, az Isolation Budapest. Érkezik a Black Country, New Road, Westerman, Michelle Gurevich, az Efterklang és a Night Beats is: az október 15-i fesztiválnap kivételes programjára a jegyértékesítés megkezdődött.
 • Reflektor néven szerveznek új zenei fesztivált

  Idén július 14. és 16. között rendezik meg először Budapest új zenei fesztiválját. A Reflektor Fesztiválnak egy volt kamionmosó ad otthont Fehérdűlőn, az Örs vezér tértől egy lépésre. Izgalmas nemzetközi fellépőkkel találkozhatnak azok, akik stílustól függetlenül folyamatosan keresik a friss zenéket, és azok is, akik most ismerkednének a nagy fesztiválok line-upjának apró betűs előadóival.
 • Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválja

  Nemzetközi fesztivált nyert előadás Szabadkáról, rockkoncerttel ötvözött Woyzeck, amelyért a közönségnek kell Szatmárnémetibe kirándulnia; Szarka Gyula zenéjével Tamási Áron darabja, az Örögölő Józsiás; horrortematika, soul-trip, Aranybogár-workshop Balázs Zoltánnal, szórakoztató, könnyed nyári előadások, és megannyi szakmai program.
 • Rövid fesztiválhírek Kisvárdáról

  A Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválján 2022. június 29-én szerdára meghirdetett Woyzeck című előadás helyszínét szervezési és technikai okok miatt áthelyezik eredeti helyszínére, a szatmárnémeti Északi Színházba.
 • Korhű ruhák, életképek, izgalmas csatajelenetek a Monostori erődben

  Élénk élet zajlik Magyarország egyik legjelentősebb történelmi helyszínén, a Monostori erődben, ahol július 2-án és 3-án immár 8. alkalommal rendezik meg az 1848–1849-es hadijátékokat. A látványos és izgalmas programsorozat a Csillagerőddel együttműködve valósul meg.
 • Ötödször lesz a hazai operett nagyszínpada Veszprém

  Nem kell maszk, sem védettségi igazolvány, végre újra a művészet lesz a főszereplő az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválon. Június 17-től három napon át nagyszabású gálával, gyerekprogramokkal, kiállítással és tematikus beszélgetéssel népszerűsíti a hungarikumok közé sorolt operett műfaját a veszprémi Petőfi Színház. A teátrum szervezői három hét múlva minden eddiginél több, 10 ezer látogatót várnak a Bakony fővárosába, ahol a 69 éves korában elhunyt Rátonyi Róbert több darabot is nagy sikerrel rendezett.
 • Vénégy Fesztivál

  A színházi előadások és a félszáznál is több zenei program mellett ingyenes természetjáró gyalogtúrákkal, valamint kerékpározással kombinált kenutúrákkal is várják a látogatókat a VéNégy Fesztiválon június 23. és 26. között Nagymaroson.
 • 15 éves a Budapesti Cseh Sörfesztivál

  A kisüzemi és a kraft cseh sörfőzdék mellett a nagyüzemiek is képviseltetik magukat június 8. és 12. között a város felett elterülő Westend Tetőkerten. Közel 30 kiállító, több mint 100-féle csapolt és üveges maláta- és komlókülönlegességgel várja a látogatókat idén is, immár 15. alkalommal.
 • Kiosztották a VIII. Természet és Környezetvédelmi Filmfesztivál díjait

  Ebben az évben május 27. és 29. között rendezték a Kék Bolygó Alapítvány kezdeményezésére létrejött, immár VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált a Gödöllői Királyi Kastélyban. A rendezvény második napján átadták a Természet- és Környezetvédelmi, valamint a Kárpát-medence Természeti Értékei Filmfesztivál díjait. A Kék Bolygó Alapítvány fődíját a mozikban is nagy sikert aratott Vadlovak – Hortobágyi mese című egész estés film kapta. Ezzel elnyerte a trófeával járó másfél milliós pénzösszeget is. A fesztiválon két szekcióban – nemzetközi és Kárpát-medencei – közel 1400 benevezett produkció versenyzett egymással. Török Zoltán nyertes filmjét vasárnap este a fesztivál kertmozijában a rendezvénysorozat záró aktusaként vetítették szabad téren a csillagok alatt.
 • 19. Napfényes Fesztivál

  Június 12-én, ismét élőben, itt a Napfényes Fesztivál! Új helyszínen, a RaM Színházban várják a család minden tagját gazdag programkínálattal, a holisztikus egészségszemlélet jegyében megtartott előadások mellett koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, vásárral és sokszínű gyerekprogrammal – mindennel, amit a korábbi élő rendezvényeken megszokhattunk.
 • Vasarely munkássága előtt tisztelgő fesztivált rendeznek Pécsen

  Victor Vasarely pécsi születésű képzőművész, az op-art legkiemelkedőbb magyarországi képviselője emlékét felelevenítő kulturális programokon vehetnek részt az érdeklődők a május 27-én és 28-án a Pécsen zajló I. Vasarely Fesztiválon.
 • Vadgasztronómiai Fesztivál és Borfesztivál Nemesnádudvaron

  A rendezvény hetedik alkalommal kerül megrendezésre, egy gyönyörű sváb falu, Nemesnádudvar történelmi pincesorain.
 • Tatai Patara Török-kori Történelmi Fesztivál

  Tizennegyedik alkalommal elevenedik meg az 1597-es ostrom a tatai vár lábánál. A Tatai Patara Török-kori Történelmi Fesztivál valódi időutazás, valós eseményeken alapuló csatarekonstrukcióknak lehetünk szem- és fültanúi.
 • Közeleg a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

  Akit foglalkoztat bolygónk sorsa, május 27. és 29. között látogasson el Gödöllőre a Királyi Kastélyba, ahol a nagyszabású, Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál színes, szórakoztató és mégis tanulságos programokkal várja a családokat. A hazai természet- és környezetvédelem olyan ikonikus képviselői tartanak kerekasztal-beszélgetéseket, mint Ürge-Vorsatz Diána, ifj. Vitray Tamás, a Zöld Klub vagy a Felelős Gasztrohős. Aktív résztvevő a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem. Koncertet ad az Alma együttes, Szalóki Ági, Radics Gigi és a Dirty Slippers. A gyerekeket nosztalgia-játszóház repítik a múltba, filmkészítő és ökoworkshopok viszik a jövőbe. A Kék Bolygó Alapítvány gondozásában és az NFI támogatásával megvalósuló rendezvény ingyenesen látogatható.
 • Szépkorúak Sportfesztiválja

  A Szépkorúak Sportfesztiválja a Masport kiemelt, időseket megcélzó, ingyenes rendezvénye, melynek célja a nyugdíjas lakosság minél szélesebb körével megismertetni a mozgás egészségre gyakorolt kedvező hatását, a rendszeres mozgás fontosságát, szeretetét.
 • Magyar Tavak Fesztiválja

  A Magyar Tavak Fesztiválját érdemes választania annak, aki 2022 nyarán a kultúrát és a természet közelségét szeretné ötvözni. Az immár három különböző helyszínen jelentkező programsorozat a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz-zenei élet legnívósabb előadóit hozza el a tópartokra. Június 24–25-én a Velencei-tónál, július 29–30–31-én a Tisza-tónál, augusztus 26-án pedig a Balatonnál lesz megtalálható az egyre népszerűbb fesztivál.
 • VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

  A Gödöllői Királyi Kastély három napra a természet és a környezetvédelem filmpalotájává válik. A hagyományoknak megfelelően ez a különleges helyszín ad otthont május 27–29. között a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválnak, ahol világszerte elismert stúdiók és alkotók legújabb produkciói versenyeznek majd. A fesztivál idei témája a zöldre, újratervezés, díszvendége pedig Olaszország lesz. Négy helyszínen 100 filmet nézhetnek meg a látogatók, többek között olyan izgalmas alkotásokat, mint a David Attenborough narrálta „Miért fontos a biológiai sokféleség” című animáció, a világ legveszélyeztetettebb folyóját bemutató „Ganga lelke”, a mozikban hatalmas sikert aratott „Vadlovak” vagy e kihalóban lévő faj megmentésére tett erőfeszítésekről szóló „Gonarezhou, az orrszarvú visszatérése”. Az ingyenes, kutyabarát eseményen a filmek mellett színes családi programokkal várják az érdeklődőket.
 • Szegedi Borfesztivál

  A Szegedi Borfesztivál több napon keresztül, több helyszínen, 150 borász, közel 200 kézműves jelenlétével és 250 programmal várja az érdeklődőket. A borfesztiválon gasztroudvar, hídi vásár is megrendezésre kerül.
 • X. Boldog Békeidők Fesztivál Hévízen

  Ragyogó napsütés, fergeteges hangulat, csodás ruhák és táncba hívó koncertek jellemezték április utolsó szombatján a 10. jubileumi Boldog Békeidők Hévíze Fesztivált.
 • Ludovika Fesztivál

  A rendezvényt Budapesten rendezik meg, ahol a hagyományokat folytatva az érdeklődőket ebben az évben is számtalan játék, vetélkedő, családi és gyerekprogram várja. A budapesti eseményen sportegyesületek is képviseltetik magukat.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum