Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. június 26., vasárnap, János napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Klasszisok találkozása

  A Pappas Auto Magyarország Kft. 2021 decemberében új együttműködést indított el a Magyar Nemzeti Múzeummal, amelynek keretében Magyarország vezető Mercedes-Benz-márkakereskedése több járművel támogatja a múzeum munkáját és mobilitását.
 • A Múzeumok éjszakáján összeáll a kép

  Különleges legoépítésre várják a látogatókat a Szépművészeti Múzeumban június 25-én a Múzeumok éjszakáján. A délután és este folyamán öt híres műalkotás épül meg legokockákból pop-artosított átdolgozásban a múzeum Barokk Csarnokában. Az izgalmas építésbe bárki bekapcsolódhat, aki szeretne játszva tanulni a műalkotásokról, vagy csak szabadon alkotni.
 • Megnyílt a Szépművészeti Múzeum felújított, impozáns Barokk Csarnoka

  Közel 80 év után újra látogatható a Szépművészeti Múzeum három, a legfontosabb építészeti stílusjegyeket megidéző, impozáns nagycsarnoka. A Reneszánsz és a Román mellett a most felújított, csaknem 800 négyzetméteres Barokk Csarnokot is birtokba veheti a nagyközönség.
 • Kerámiatér – A világ kerámiái | Kerámiavilágok

  A Kerámiatér a Néprajzi Múzeum két részből álló látványtára. Ingyenesen látogatható, a kiállítások nyitvatartási idején túl is. Nem raktár, de nem is részletes magyarázatokkal kísért kiállítás.
 • Zsazsa Gabor Múzeum nyílt Budapesten

  Ünnepélyes keretek között nyitották meg a budapesti Origo Filmstúdióban a világ első olyan múzeumát, amelyet Zsazsa Gabor színésznő emlékének ajánlanak. A látogatók mások mellett a művésznő bútorait, ruháit, kitüntetéseit, személyes tárgyait és fotóit is megtekinthetik a magyar filmtörténelem fontos helyszínén.
 • Gyereknapi programok a Magyar Nemzeti Múzeumban

  Régészek bőrébe bújva, mesés kincsek és ókori hősök nyomába eredhetnek kicsik és nagyok vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeum gyereknapi programsorozatán. Ez idő alatt a szülők sem unatkoznak, őket külön felnőttmegőrzőben, tematikus tárlatvezetésekkel várják. A felnőtteknek szóló programok már szombaton a régészet napján elkezdődnek, aznap többek között az ősi hunok életéről és a sírrablásokról, valamint az eltűnt kolostorok megtalálásának legjobb módszereiről tudhatnak meg többet az érdeklődők.
 • A sors kereke alakítja a főszereplő életét a Magyar Nemzeti Múzeum legújabb, virtuális kiállításán

  A 17. századi betegségek, járványok, a korai halálozás, a választás lehetősége és a sors kereke alakítja a főszereplő életét a Magyar Nemzeti Múzeum és a Lendület Családtörténeti Kutatócsoport új virtuális kiállításában. A Sorsfordító interaktív családtörténeti játékban a látogató egy 17. századi arisztokrata, vagy egy 18. századi polgár bőrébe bújva találja magát szemben a korszakra jellemző mindennapos problémákkal, miközben a nagy életszakaszok végén a sors kereke hoz döntést saját sorsáról. A hősök és a hősnők, akiknek alakját a játék során magukra ölthetik, kitaláltak, de történeteik egykor élt emberek hiteles életrajzain alapulnak.
 • Különleges helikopterrel bővült az Aeropark Repülőmúzeum

  Új kiállítási tárggyal, egy különleges helikopterrel bővült az Aeropark Repülőmúzeum: a napokban érkezett meg az 50 éves Kamov helikopter, amely évtizedeken át a hazai mezőgazdaságban, a légi növényvédelemben dolgozott – közölte a Légiközlekedési Kulturális Központ.
 • Várja a látogatókat a Néprajzi Múzeum

  Átadták a Néprajzi Múzeum új épületét, az ünnepélyes megnyitó után vehették birtokba a látogatók a Liget Budapest projekt részeként megvalósult új komplexumot.
 • Sisi piperetükre a májusi hónap kincse

  Az 1800-as évek végén gyümölcsfából készült, gazdagon díszített ezüst piperetükör a májusi hónap kincse. Tetején, Sisi monogramja fölött, a császári korona is látható, emiatt kiemelt helyen, a császári birtok ceremoniális hálószobájában állhatott. A szépségápolási rutinjairól legendásan híres Sisi piperetükrét egy német árverésen vásárolta meg a Magyar Nemzeti Múzeum és egy hónapig megtekinthető az intézmény Széchényi-termében.
 • Rengeteg látogatót vonzott az idei Múzeumok majálisa

  Több mint 70 múzeum, telt házas élőmúzeum-programok és tárlatvezetések, múzeumpedagógiai foglalkozások, mini múzeum, koncertek, szakmai előadások, food truckok és WAMP várta két napon keresztül a látogatókat a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Múzeumkertben. A két nap alatt több mint 6000 ember volt kíváncsi az újra megrendezett majálisra és az ott kiállító múzeumokra.
 • Letette a Magyar Marketing Szövetség kulturális tagozatának alapját a Magyar Nemzeti Múzeum

  A Magyar Nemzeti Múzeum csatlakozik a Magyar Marketing Szövetséghez és ezzel leteszi a kulturális tagozat alapját – jelentette be a Múzeumok majálisán L. Simon László. A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója köszöntőbeszédében hangsúlyozta, az intézmény kiemelten fontosnak tartja, hogy a kulturális marketinggel ismét divatba hozza a kultúrát. A sajtótájékoztatón elhangzott, a Magyar Nemzeti Múzeum a nyári időszakban péntekenként meghosszabbított nyitvatartással, este 10 óráig várja a látogatókat. Az eseménysorozat keretében átadták Az év múzeuma, valamint a Pro Museo díjakat is.
 • Múzeumok majálisa

  Két év kihagyás után május 21-én és 22-én, szombaton és varásnap ismét Múzeumok majálisa a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Múzeumkertben.
 • A Magyar Nemzeti Múzeum Mecénás programja

  A Magyar Nemzeti Múzeum második alkalommal rendezte meg a Mecénás Szalonját. A program célja, hogy egy kölcsönös előnyökön alapuló partnerséget alakítson ki a magyar művészet és kultúra ápolása, fejlesztése mellett elkötelezett támogatók és a nemzet múzeuma között.
 • Az ország legjobb sajtófotói a Magyar Nemzeti Múzeumban

  Közel 250 fotográfus mintegy 6000 pályaművéből kiválasztott legjobb alkotásokkal nyílt meg a 40. Magyar sajtófotó-kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum belső udvarában. Az eseményen átadták a pályázat győzteseinek járó MÚOSZ Nagydíjat és az André Kertész-nagydíjat, a tizennégy kategória első három helyezettjének járó elismerést és a különdíjakat is, valamennyit Tettamanti Béla által tervezett oklevél kísérte. A kiállítás május 29-ig látogatható a Magyar Nemzeti Múzeumban.
 • Art deco Budapest

  Mintegy 250 plakáton, bútoron, öltözéken, iparművészeti alkotáson és más műtárgyon idézik meg a 20-as, 30-as évek Budapestjének vizuális kultúráját.
 • Az utolsó magyar király koronázásáról készült két festmény az áprilisi hónap kincse

  Mindössze egy hónap alatt szervezték meg az utolsó magyar király, IV. Károly koronázását. A jeles eseményről már fénykép is készült, ám sokáig mégis a festmények színes reprodukcióit ismerték, amik elsőként az IIlustrirte Zeitung 1917. január 25-i számában jelentek meg dupla oldalakon. 2021 májusában egy aukción bukkant fel a két ábrázolás nagyméretű, kidolgozott olajfestmény-változata, melyet a Magyar Nemzeti Múzeum az NKA miniszteri keretének támogatásával megvásárolt. A hónap kincse kamarakiállításon való bemutatásukkal az intézmény a száz éve, 1922. április 1-jén elhunyt utolsó magyar király előtt tiszteleg. A kiállítás április 21-től egy hónapig látogatható a Magyar Nemzeti Múzeum kupolatermében.
 • Országszerte ingyenes múzeumpedagógiai programokkal várja az iskolásokat a Magyar Nemzeti Múzeum

  A legnagyobb járványok történetét, az ágyúkészítés folyamatát, a Seuso-kincs titkát és a Sub Rosa-rejtélyt is megismerhetik a diákok a Magyar Nemzeti Múzeum Lázár Ervin-program keretén belül. A színes múzeumpedagógiai programok, melyekre 5. és 7. évfolyamos osztályok jelentkezését várják, országszerte ingyenesen elérhetők a múzeum intézményeiben. A tanév végéig – június 15-ig – elérhető foglalkozásokra a helyek korlátozottak, a csoportokat jelentkezési sorrendben tudják fogadni.
 • Kaland, játék, régészet

  Egy kalandjáték résztvevőjeként, három történeten keresztül léphetnek be az érdeklődők a középkor világába. Három jellegzetes korabeli figura bőrébe bújva ismerhetik meg a mindennapi élet tárgyait, az ásatások reprezentatív leletanyagát, valamint a középkori élet érdekes mozzanatait.
 • Modern kiállítótérré válik a nyírbátori Báthori István Múzeum

  A 21. századi követelményeknek megfelelő, a mai vendégigényeket kielégítő, korszerű kiállítótérré válik a nyírbátori Báthori István Múzeum. A Magyar Nemzeti Múzeum filiáléjának rekonstrukciója a dél-nyírségi országrész legjelentősebb kulturális beruházása, mely a magyar állam támogatásával 1,8 milliárd forintból valósul meg. Az időszerűvé vált munkálatok elkészültével az épület biztonságosabb, energiatakarékosabb, valamint akadálymentes lesz, továbbá új múzeumpedagógiai foglalkoztató is épül.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum