Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. október 3., hétfő, Helga napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Kolozsvárra és Marosvásárhelyre repül az Aeroexpress Regional

  Szeptember 5-étől két hónapon át heti háromszor közlekedhetünk az Aeroexpress Regional légi járatain, melyek Budapestet Kolozsvárral, Debrecent pedig Marosvásárhellyel és Kolozsvárral kötik össze. Az Aeroexpress Regional startup magyar légitársaság partnere a BASe Airlines, mely 31 éve van jelen a piacon és Európán belül jelentős tapasztalatokat szerzett a regionális repülés területén.
 • Újabb kedvezményes parkolási zónák teszik könnyebbé a közösségi autózást választók életét

  Jó hír a Budapest környéki kiránduló-, bevásárló- és szabadidős helyeket célzók számára: újabb 15 hellyel bővült a kedvezményes díjjal igénybe vehető parkolási lehetőségek száma Magyarország egyetlen, teljesen elektromos flottával rendelkező, közösségi autómegosztó szolgáltatójánál. Ezzel immáron közel 70 kedvezményes parkolási zóna teszi kényelmesebbé azok életét, akik számára a reális árú közlekedés mellett a környezet tisztasága és jó levegő megőrzése is fontos.
 • Átszállás nélkül Pesterzsébetről a belvárosba

  Augusztus 13-tól már közvetlenül, átszállás nélkül is elérhetjük a pesti belvárost, ha Pesterzsébeten felszállunk a 2B villamosra, ami egészen a Jászai Mari térig visz minket.
 • A Pelješac híd új turisztikai attrakció

  „Az újonnan átadott Pelješac híd amellett, hogy lehetővé teszi a Horvátország déli részébe irányuló és onnan induló közúti összeköttetést, önálló turisztikai attrakcióként is hatalmas figyelmet kap a külföldi sajtóorgánumok részéről is, hozzájárul országunk turisztikai népszerűsítéséhez, s várhatóan tovább élénkíti majd a turisztikai keresletet a déli régióban” – jelentette ki Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója.
 • Szeptemberben indul újra a felújított Zselici Csühögő

  2022 elején elindult a több mint 120 éves, rendkívül népszerű Almamelléki Állami Erdei Vasút, azaz a Zselici Csühögő felújítása. A beruházás végét július közepére tervezték, de az elmúlt hónap szélsőséges időjárása, nagy esői miatt nagy mennyiségű sár zúdult a pályára, amely nagyban nehezítette a munkálatokat. A vasúti pálya felújításának befejezése várhatóan szeptember 15-re tolódik. A szintén megújuló almamelléki állomásépületbe tervezett, a Biedermann-családról és a kisvasútról szóló kiállítás várhatóan szeptember végén nyílik.
 • Milliárdos adóbevételtől eshet el az államháztartás

  Jelentős, mintegy 1,52 százalékos a hozzájárulása a hazai GDP-hez a 110 hazai piacvezető fuvarozóvállalkozásnak, mégis veszélybe került versenyképességük fenntartása. Olyan súlyos a munkaerőhiány az ágazatban, hogy az már az ellátási lánc – és tágabb értelemben – a költségvetés biztonságát és érdekeit is veszélyezteti.
 • „Hogyan tárolod a kerékpárodat?” címmel hirdet fotópályázatot a Levegő Munkacsoport

  Fotópályázatot hirdet a Levegő Munkacsoport a biciklitárolásról. A tavaszi-nyári időszakban még több kerékpárt lehet látni az utakon, egyre többen választják ezt a környezetbarát közlekedési lehetőséget. Ezt szeretné a civil szervezet tovább ösztönözni egy kreatív fotópályázat megrendezésével, és egyúttal felhívni a figyelmet arra, hogy sokkal több biztonságos és kényelmes kerékpártárolási lehetőségre van szükség.
 • Egy remek alternatíva, ha nehezünkre esik a hagyományos biciklizés

  A kerékpározás nem csak a környezetvédelmi megfontolások szempontjából remek közlekedési mód, az egészségre is számos kedvező hatása van. Segíthet megelőzni a mozgásszegény életmód miatt kialakuló olyan betegségeket, mint a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések és a rák. Mégis sokan ódzkodnak tőle bizonyos kényelmetlenségi tényezők miatt. A Levegő Munkacsoport egy olyan lehetőség előnyeire hívja fel a figyelmet, amelyek kedvet hozhatnak a tartózkodóak számára.
 • A 19-es városnéző villamos

  Hétvégente a 19-es villamos vonalának középső szakaszán turisztikai érdekességeket is hallhatnak az utazók.
 • Megoldás a rollerkáoszra

  Mától több mint 300 helyszínen lehet kerékpárral és rollerrel parkolni Budapest belvárosában. Az elmúlt időszakban kialakított parkolóhelyeknek immár hivatalos nevük is van: Mobi-pontoknak hívják őket. Az elnevezésről Budapest lakosai döntöttek.
 • Hétvégén újraindul a Libegő

  Szombattól újra várja a családokat, a párokat és a libegés szerelmeseit a Zugligeti Libegő, amelynek nagyjavítása határidőre sikeresen befejeződött.
 • Ismét járnak a nosztalgiavillamosok a fővárosban

  Ismét forgalomba álltak a nosztalgiavillamosok Budapesten, a járművek hétvégente a Belváros és Óbuda között, a Deák Ferenc tér–Szent Gellért tér–Batthyány tér–Katinyi mártírok parkja útvonalon N19-es jelzéssel közlekednek.
 • A kirándulók nagy örömére újra indul a kisvasút Szilvásváradon

  2022. február 26-án 9.30 órakor gördülnek ki az első szerelvények a csodás Szalajka-völgybe, és hamarosan közlekedik a Mátravasút is, de a megszokottól más menetrend szerint. A Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton idén teljes felújítás lesz, így ott teljes üzemszünetet hirdetett az erdőgazdaság.
 • Hidrogénmeghajtású autóbusz

  Először vesz részt hidrogénmeghajtású autóbusz a közösségi közlekedésben Magyarországon. A Zöld busz program több mint három hétig tartó mintaprojektje hasznos tapasztalatokkal szolgálhat a technológia hétköznapi felhasználhatóságáról – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára Budapesten a busz bemutatóján. 
 • Teljes felújítás után újra közlekedik a Budavári Sikló

  Nagyjavítás miatt augusztus óta nem járt a Budavári Sikló. Február 8-tól ismét elindultak a kívül-belül felújított szerelvények, mindennap reggel 8-tól este 10-ig szállítják az utasokat.
 • Megkapta a környezetvédelmi engedélyt a Gellért-hegyi sikló

  A Gellért-hegy az egyik legkedveltebb turista-, találka- és pihenőhelyszín, de az utóbbi években már olyannyira sok az ember és a turistabusz, hogy a hegyre és a Citadellához felvezető utcák nem bírják a terhelést. A zaj-, lég- és környezetszennyezés csökkentésére megoldása lehet a Tabánból induló, Gellért-hegyre vezető sikló terve, ami megkapta a környezetvédelmi engedélyt, így most már biztosan megépülhet.
 • Várja utasait a Mikulás-busz

  Immáron hetedik éve indult adventi útjára Budapesten a BKV egyik különleges arculatú autóbusza. A Mikulás-díszbe öltözött járművön a mindennapi közlekedés közben is az ünnepekre hangolódhatnak az utasok.
 • Már lehet 2022-es éves autópálya-matricákat venni

  Elindult a jövő évi országos és megyei autópálya-matricák előértékesítése. A vignettákat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját online értékesítési felületén, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó-partnereinél lehet megvásárolni. Az előre megváltott éves úthasználati jogosultságok 2022. január 1-től érvényesek.
 • Budapest ünnepi fényjárművei

  Idén hat kivilágított villamost és az ünnepi Fogaskerekűt indította útjára december első napján a BKV. A fényjárművek – szép hagyományt teremtve a fővárosban – az adventi és az új évi városképbe visznek színt és fényeket.
 • Fényjárművek

  A fényjárművek az adventi időszakban, karácsony környékén közlekednek. Ezeket a járműveket kívül égősorral látják el, melyeket sötétedés után felkapcsolnak és díszkivilágításban lehet rajtuk utazni.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum