Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. október 3., hétfő, Helga napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Heted7Dalok

  A magyar népmese napján jelentették be: 2023 novemberében Heted7Dalok címmel nagyszabású színpadi produkciót mutatnak be a Papp László Sportarénában. Az ötletgazda és rendező Szabó Simon színművész, aki ismert előadókkal dolgozik gyerekkora kedvenc meséinek újragondolásán.
 • Vendégek a 11. Szemrevaló Filmfesztiválon

  Október 6-án kezdődik és 16-áig tart a budapesti Művész moziban a Szemrevaló (Sehenswert) Filmfesztivál. A Goethe Institut, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös rendezvénye immár tizenegyedik alkalommal hozza el a német nyelvterület új filmjeinek legjavát – köztük számos fesztiváldíjas alkotást – eredeti nyelven, magyar felirattal.
 • Fenyő Miklós legendás musicaljét mutatja be a József Attila Színház

  A József Attila Színházban 20 év után ismét felcsavarják a szőnyeget, és elhozzák az amerikai életérzést, a hawaii inget, a rock and rollt, a Ki mit tudot és mindazt, amit a Made in Hungaria adhat nekünk. Október 1-jén újra műsorra tűzik a legendás musicalt a színház fiatal művészeinek közreműködésével. Egy generáció felnőtt, de a rock and roll örök!
 • Világpremier is lesz a Müpa új téli programjai között

  Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a fiatalok egyik kedvenc zenekara, visszatérnek népszerű tánc- és újcirkuszi produkciók, és újabb fejezettel folytatódnak a már megszokott sorozatok is.
 • Gustav Mahler: VIII. szimfónia – szimfonikus hangverseny

  Koncertszerű előadás latin és német nyelven, magyar és angol felirattal.
 • Rost Andrea születésnapi gálakoncert az Erkel Színházban

  A Kossuth- és Prima Primissima-díjas énekesnő gálakoncertjén együtt mutatja be pályája meghatározó operarészleteit és ifjúkora kedvenc könnyűzenei slágereit kiváló zenész vendégeivel.
 • OPERA 185 – szimfonikus hangverseny

  Minden évben eseményszámba kell mennie annak, ha a legelső magyar szimfonikus együttes, az Opera Zenekar az új szezonban először lép kőszínházi kulisszák között hangversenyező társaságként a közönség elé a nyári szünet és a nyári speciális szabadtéri feladatok után.
 • Jazzkoncertek a Liszt-ünnepen

  A Liszt-ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál a klasszikus és világzene, a tánc, az irodalom és a színház mellett kivételesen sokszínű jazzprogrammal is várja az érdeklődőket: az október 7-én kezdődő fesztivál programjában a hazai és nemzetközi zenei élet kurrens előadóművészei kaptak kiemelt helyet. A Modern Art Orchestra, Sherry Williams, Ravi Coltrane, Vincent Peirani, a Miklósa Erikával színpadra lépő Jazzical Trio és Oláh Kálmán koncertjei mind-mind azt bizonyítják, hogy a műfaj él és virul, sőt akárcsak születésekor, ma is végtelen kreativitásra és fantáziadús koprodukciókra ösztönzi az alkotókat szerte a világon.
 • Tosca-bemutató az Operaházban

  A napóleoni háborúk hajnalán a spanyol és nápolyi erők által megszállt Római Köztársaságot az 1950-es évek kommunista diktatúrájának fojtogató légköre váltja fel a Magyar Állami Operaház új bemutatójában. Ókovács Szilveszter főigazgató második rendezését Kesselyák Gergely vezényletével, kettős szereposztásban, Boross Csilla és Ádám Zsuzsanna címszereplésével mutatja be 2022. szeptember 24-én – és 28-án – az Andrássy úti dalszínház.
 • A Márai Sándor Művelődési Ház (MáraiKult) októberi programjai

 • A szabadság tisztelete

  Az 1848–1849-es magyar szabadságharcot csak az orosz cár hadseregének segítségével tudta legyőzni a császár. A világosi fegyverletétel után Ferenc József császár jóváhagyásával hadbíróság elé állították, halálra ítélték és október 6-án Aradon kivégezték a magyar hadsereg 13 főtisztjét. Ugyanazon a napon végezték ki Pesten az első felelős magyar miniszterelnököt, Batthyány Lajost. Ennek az eseménynek emlékére nyilvánították október 6-át nemzeti gyásznappá.
 • Korszakok zenéje

  A hangversenyen két Mozart-mű fogja közre két kortárs magyar zeneszerző művét. A kapcsolat lényege, hogy az ő műveik részben témájuknál fogva, részben zenei formájuk tekintetében szorosan kötődnek régi korok hagyományaihoz.
 • Búgócsiga

 • Zene-tér-kép / Vonós hangszerek

  Hangszerbemutató foglalkozás 3–8 éves gyerekeknek.
 • Jótékonysági gála szeptember 11-én a Centrál Színházban

  Szeptember 11-én, vasárnap 15 órakor nagyszabású összefogással gálát rendez a Centrál Színház az Ódry Árpád Művészotthon javára. Az eseményre Budapest szinte minden színházából érkeznek művészek, a műsorszámok között láthatunk majd énekes, hangszeres és prózai produkciókat, de fellép a szegedi színészzenekar is. A gála műsorvezetője Alföldi Róbert lesz. A Botos Éva színésznő kezdeményezére létrejött előadás teljes bevételét az idős színházi dolgozókat gondozó intézmény számára ajánlják fel.
 • Jorma Panula nemzetközi karmesterkurzus gálakoncertje a MÁV Szimfonikusok közreműködésével

  A MÁV Szimfonikus Zenekar folytatja a 2022–2023-as évadban is a tehetséggondozást. Bemutatja fiatal szerzők műveit, valamint fellépési lehetőséget biztosít hangszeres szólistáknak és előadó-művészeknek, ezenkívül workshopokat és mesterkurzusokat szervez neves karmesterek vezetésével, segítve ezzel a jelentkező hallgatók szakmai fejlődését.
 • Anna Netrebko romantikus ária- és dalestet ad az Operaházban

  A világhírű sztárszoprán első operaházi koncertjén Debussy, Dvořák, Rahmanyinov, Rimszkij-Korszakov és Richard Strauss dalai mellett többek közt Csajkovszkij, Leoncavallo és Offenbach operáiból is ad elő részleteket. A 2022. szeptember 25-én 19.30-kor kezdődő zongorás esten az elismert művészt Pavel Nebolsin kíséri, mellettük a műsorban Elena Maximova mezzoszoprán és Kurt Mitterfellner hegedűművész működik közre. A koncert főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.
 • Corvin 100 – A Corvin mozi jubileumi programsorozata

  A két világháború közötti időszakban két nagy változás következett be a mozik életében: megjelent és villámgyorsan elterjedt a hangosfilm, emellett a moziépítészet is fejlődött. Az 1920-as évek végére több száz fős nézőtérrel ellátott filmpaloták jöttek létre. A Corvin is 1922-ben nyitotta meg kapuit.
 • A 100 Tagú Cigányzenekar ünnepi koncertje

  2023. január 15-én a Papp László Budapest Sportarénában ad ünnepi koncertet a 100 Tagú Cigányzenekar. A világhírű zenészeket Lendvai Csócsi József főprímás vezeti. A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek.
 • Az írónak nem szabad mellébeszélnie!

  Akármekkora is legyen a zűrzavar körülöttünk a világban, a könyvek univerzuma minden korban menedéket jelent az olvasó számára, egy olyan másik dimenziót, ahol feltöltődhet és elfelejtheti a mindennapi gondokat. Ebben segítenek a hatszoros bestsellerszerző, Mira Sabo könyvei is, amelyek izgalmas történeteikkel, a valóságot leplezni nem kívánó, szembesítő erejű hatásukkal, egyre nagyobb számú olvasóközönséget vonzanak bűvkörükbe.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum