Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. október 3., hétfő, Helga napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont októberi programjai

  Nyitvatartás: szerda–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül. Rendkívüli zárvatartás: 2022. október 6-án, csütörtökön – zártkörű rendezvény miatt – az Agóra nem fogad látogatókat.
 • Barbár napok

  Október első hétvégéjén ismét élettel telik meg az Aquincumi Múzeum romkertje, ám ezúttal a sarus eleganciát képviselő római polgárok helyett barbár törzsek vetik meg a lábukat az egykori polgárváros falain belül.
 • Kutatók éjszakája

  A Kutatók éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.
 • Mozikban fog játszani az ország legismertebb rock and roll szupergroupja

  Rendhagyó koncertsorozatra készül a Kultik Mozihálózat és a Wake Up 1230 zenekar. Az ország legismertebb rock and roll arcait felvonultató szupergroup a koncertélményt fogja ötvözni a mozis látvánnyal. A szeptember 30-án induló koncertsorozat egészen 2023. január végéig fog tartani az ország számos pontján.
 • II. Tájegységi értéknap Győrzámolyon

  A Szigetköz Natúrpark és a Szigetköz Tájegységi Értéktár Bizottság 2. alkalommal szervezi meg a térség értékünnepét, a Tájegységi értéknapot, amely az idei évben Győrzámolyon a sportpályán található rendezvénysátorban kerül megrendezésre 2022. szeptember 23-án 15 órától.
 • Már Dunaharasztiban is kapható a kultikus Kő fagyi?

  A közelmúltban Dunaharasztiba érkezett, és már itt is kapható a Kő fagyi?, ami a Káli-medencét meghódította az elmúlt években. A mindszentkállai és a Bartók Béla úti helyszín mellett most már az Édesem fagyizót is egyre többen keresik fel, hogy kipróbálják az extrán gyümölcsös ízeket.
 • Agóra-klubok

  Októbertől új Agóra-klubok indulnak. A foglalkozásokra várják a természettudományok iránt érdeklődő alsó tagozatos gyerekek jelentkezését, akik egyaránt szeretik az állatokat, a robotikát és szívesen részt vennének a jövő állatkertjének megépítésében. A felsősök számára csillagászati klubot hirdetnek, ahol feltárulnak az éjszakai égbolt és a világűr titkai.
 • A Hévízi-tófürdő az év 365 napján nyitva tart

  Az idei évben szeptember 5-től veszi kezdetét az őszi szezon a Hévízi-tófürdőn, ilyenkor az esti sötétedéshez igazodva változik a fürdő nyitvatartási ideje.
 • A Micro-Folie mobilmúzeum a Tranzitra is leköltözött

  Osztatlan sikert aratott a Micro-Folie mobilmúzeum digitális kiállítása a Kommentár Alapítvány rendezvényén, a Tranzit nyári szabadegyetemen Tihanyban.
 • Szakmai nap a Micro-Folie mobilmúzeumban

  Sikerült a szakmát is becsalogatni a Micro-Folie mobilmúzeumba. Többtucatnyi szakmai érdeklődő kattinthatott és ismerhette meg a Micro-Folie mobilmúzeum digitális anyagát Budapest szívében. 
 • Akik előnyt kovácsoltak a hátrányukból

  Mégis, miért? Mégis, miért én? Mégis, mit ér az élet? Mégis, mire vagyok jó? Mégis adhatok? Mégis boldog lehetek? Mégis podcast. Történetek arról, amikor a kicsi naggyá, a hátrány előnnyé válik, az utolsóból első lesz.
 • Savaria történelmi karnevál 2022

  Két év kihagyás után végre ismét lesz idén Savaria történelmi karnevál. A szervezők most is kitesznek magukért: nem kevesebb mint 29 helyszínen összesen 300 programmal várnak. Ha érdekel bennünket az ókori történelem, vagy felfedeznénk Szombathely belvárosát, netán csak egy izgalmas és látványos családi programra vágyunk, ott a helyünk!
 • Balatorium – ökológiai-kulturális hétvége Tihanyban és Örvényesen

  Hogy néznek ki az algatenyészetek mikroszkóp alatt? Milyen az ideális strand? Hogyan járulnak hozzá az édesvízi kisrákok a vízminőség védelméhez? Hogyan hathat vissza a balatoni táj az emberre? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ Tihanyban és Örvényesen a Balatorium ökológiai-kulturális hétvégéjén augusztus 26–28. között. 
 • A balatoni tűzijátékok listája 2022-ben

  Idén szerencsére nem maradnak el a népszerű augusztus 20-i programok és az eget festő fényjátékok. Pontosan hol, mikor lövik fel a tűzijátékokat?
 • Egy ceruza, ami koktélparadicsomot terem

  Az általunk használt tárgyak jelentős részét kidobjuk a használat után. Ilyen az íróeszköz is: a toll kifogy, a ceruza végét már nem kényelmes fogni. A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriandert nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk. A díjnyertes ültethető ceruza ajándékként közös élmények megteremtésére is lehetőséget kínál, akár gyerekekkel együtt is végezhetjük az ültetést és a növény gondozását.
 • Már látogatható Budapest első levendulaparkja

  Megnyitott az Újpesti Levendulapark. A Szilas-patak partján kialakított zöldterületen 5800 tő levendula és 1400 más évelő növény mellett sétálóösvények, szelfipihenőpontok, lila padok, fehér ülőkavicsok, pergolák és napelemes térlámpák várják a látogatókat. A mindenki számára nyitott, ingyenesen látogatható terület Újpest és a főváros első levendulaparkja is egyben.
 • Virágos napok az Agórában

  Melyik növény virága ehető, sőt finom? Vajon mi a közös a magyar zergevirágban, a kornistárnicsban és a hóvirágban? Hogyan csalogatják magukhoz a virágok a beporzókat?
 • A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont augusztusi programjai

  Nyitvatartás: szerda–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül.
 • Leslie Mandoki világsztárokkal lép fel a Budai Várban

  30 éves jubileumi  koncertet ad Budapesten az impozáns Budai Várban a Szentháromság téren a Grammy-díjas tagok sorát felvonultató Mandoki Soulmates. 2022. augusztus 19-én 19 órától a koncertre látogatók találkozhatnak a világhírű magyar zenész-producer Leslie Mandokival és olyan világsztárokkal, mint Al di Meola, Mike Stern, Richard Bona, Cory Henry, Nick van Eede, Randy Brecker, Till Brönner, Tony Carey. Ez már önmagában is lenyűgöző felállás; a zenekart a fiatal felfedezett Max Merseny, valamint az indiai szitárvirtuóz Deobrat Mishra és az olasz jazzharmonikás Fausto Beccalossi színesíti.
 • Szent István-nap 2022

  Államalapításunk és Szent István királyunk nemzeti ünnepén ismét négynapos rendezvénysorozattal várnak mindenkit 2022. augusztus 18–21. között Budapesten.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum